Archiv pro rubriku: Zvěřina

Divoká kachna pečená

Z divoké kachny odstraníme všechen tuk, protože má nepříjemnou příchuť. Připravujeme ji stejně jako bažanta. Do dutiny břišní můžeme vložit nakrájená jablka a sušené švestky. Šťávu na divoké kachně můžeme zalít kyselou smetanou smíchanou s trochou mouky. Příloha: brambory.

Bažant pečený s nádivkou

1 bažant sůl 5 dkg slaniny pepř 5 dkg másla bobkový list Nádivka: 10 dkg telecích nebo vepřových jater pepř bažantí játra 1 houska namočená v mléce sůl 5 dkg slaniny Příprava nádivky: Játra jemně umeleme a na strojku prolisujeme i vymačkanou housku. Slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme k játrům. Osolíme a okořeníme. Naplníme […]

Bažant pečený

1 bažant sůl 8 dkg slaniny 5 dkg másla ½ malé cibule 1 lžička hladké mouky 2 zrnka pepře 2 zrnka jalovce Očištěného bažanta protkneme slaninou, osolíme vně i uvnitř a do dutiny břišní vložíme kousek cibule a zrnka jalovce. Svážeme jej a hlavu zahneme pod křídlo. Bažanta vložíme na rozškvařené zbytky slaniny a rozehřáté […]

Srnčí s červeným vínem

Asi ¾ kg masa (plec, kýta nebo hřbet) 5 dkg másla 5 dkg slaniny 1 menší cibule 2 lžíce pokrájené kořenové zeleniny cukr 4 zrnka pepře 4 zrnka nového koření 1/16 l červeného přírodního vína ½ bobkového listu špetka tymiánu citron 1 lžička hladké mouky sůl Připravujeme stejně jako zajíce na smetaně, šťávu ke konci […]

Sekaná pečeně ze zaječích kýt

2 zaječí kýty 2 žemle ½ kg tučného vepřového (bůček) pepř sůl strouhaná houska 1 malá cibule 2 vejce 5 dkg slaniny 1 lžíce másla Oboje maso umeleme, housku namočíme a vymačkáme. Nakrájíme 8 – 10 proužků slaniny a dáme je stranou. Na zbytku slaniny osmahneme pokrájenou cibuli a přidáme k masu s umletou žemlí. […]

Pečený zajíc na smetaně

Zaječí hřbet nebo kýty 5 dkg slaniny 1 lžíce másla 1 lžíce octa 1 cibule středně velká 1 bobkový list kousek celeru, méně petržele a mrkve sůl 5 zrnek pepře ½ kyselé smetany 3 zrnka nového koření 1 lžíce hrubé mouky špetka tymiánu kousek citronové kůry Odblaněného zajíce rozdělíme tak, aby se vešel do Remosky. […]

Pečený zajíc přírodní

4 porce zaječího hřbetu 5 dkg slaniny 1 větší cibule sůl 1 lžíce másla 5 zrnek pepře 1 malý bobkový list 1 lžíce octa 4 % 1 rovná lžíce hladké mouky Porce hřbetu protkneme po vlákně proužky slaniny a osolíme. Zbytek slaniny vyškvaříme v hluboké pánvi Remosky, přidáme máslo, pokrájenou cibuli a zpěníme. Opečeme na […]