Žemle s náplní ze zvěřiny

6 žemlí                                                                        1 šálek pokrájeného masa

2 vejce                                                                        pepř

sůl, trochu mléka                                                         másla podle potřeby

 

Špičky nebo hvězdičky seřízneme, vydlabeme, krátce smočíme v mléce a vymažeme uvnitř máslem. Pak je naplníme touto sekaninou: Zbytky zvěřiny (zajíce, koroptve, srnce) rozsekáme, přidáme asi ze dvou žemlí vydlabaný vnitřek, namočený v mléce, dva žloutky, ze dvou bílků sníh, sůl, opepříme. Žemle naplníme, přikryjeme víčkem a v Remosce upečeme.

Příprava náplně: Na másle podusíme jemně nakrájené žampiony, přidáme petrželovou nať a osolíme. Podlijeme vínem, zahustíme kouskem másla smíchaného s moukou a necháme podusit. Nakonec promícháme s jemně nasekaným masem.

Půlky žemlí vydlabeme, potřeme vně i uvnitř máslem a v předehřáté střední pánvi Remosky opečeme. Naplníme vychladlou náplní, posypeme sýrem a v Remosce zapečeme, až sýr roztaje. Podáváme horké. (Naplněné žemle můžeme opékat na příručním stolku v pokoji.)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *