Zelné listy gratinované

Asi 8 zelných listů 1 šálek mléka
asi 2 lžíce másla 3 lžíce strouhaného sýra
1 lžíce hladké mouky sůl

Zelné listy spaříme a necháme okapat. Pak skrojíme žebra na tenko. Zatím uděláme z 1 lžíce másla a 1 lžíce mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem a osolíme. Vymícháme na hustou omáčku. Na mělké pánvi Remosky rozehřejeme zbylé máslo, listy složíme ve tvaru šátečku a na másle je po obou stranách do růžova opečeme. Pak je vložíme za sebou do též pánve, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a zapečeme asi 15 minut do růžova. Příloha: topinky z bílého chleba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *