Zapečený pór

Asi 10 silnějších pórů 2 žloutky
asi 8 středně velkých vařených brambor 1 lžíce másla
1 ½ lžíce polohrubé mouky ¼ l mléka
20 dkg metského salámu (možno nahradit 15 dkg dietního)
5 dkg strouhaného sýra máslo na pánev
sůl

Očištěný pór nakrájíme na kousky asi 5 cm dlouhé a v malém množství osolené vody jej uvaříme. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a po odstavení s ohně přimícháme žloutky. Do vymaštěné střední pánve Remosky vrstvíme pór a prokládáme brambory a kousky salámu. Přelijeme omáčkou, posypeme sýrem, přiklopíme předehřátým tělesem a zapečeme. Sýr nesmí příliš zhnědnout, zhořkl by. Sýr můžeme též přimíchat do omáčky.
Stejně zapékáme černý kořen, fazolové lusky, květák atd.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *