Vepřová pečeně se smetanou a vínem

Asi ¾ kg libového masa (plec) 1 cibule
1 lžíce másla lžička hořčice
2 lžíce pokrájeného celeru sůl
1 rajče (čerstvé nebo zmrazené) lžička polohrubé mouky
3 zrnka pepře ¼ l smetany
1 zrnko nového koření 3 lžíce bílého vína

Na másle ve střední pánvi Remosky zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme celer, rajče a ostatní přísady. Po chvíli přidáme osolené maso a pečeme ve šťávě 2 hodiny. Pak maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou smíchanou s moukou, přidáme víno a necháme povařit.
Příloha: jemný knedlík nebo noky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *