½ kg mletého masa (hovězí a vepřové) 3 lžíce rajčatového protlaku
1 menší cibule trochu hladké mouky
petrželová nať 2 stroužky česneku
2 žemle 5 zrnek pepře
sůl ½ bobkového listu
2 lžíce oleje 1 lžíce másla
Na lžičce másla zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a směs hned vlijeme do mísy na maso umleté s máčenou žemlí. Osolíme a dobře promícháme. Předehřejeme střední pánev Remosky. Ze směsi utvoříme na pomoučeném prkénku malé kuličky a na oleji je v Remosce usmažíme. Občas je promícháme, aby se usmažily kolem dokola. Pak je mírně podlijeme, přidáme rajčatový protlak, usekaný česnek, koření a dusíme asi 10 – 15 minut. Příloha: suchá rýže.