Skopové maso s fazolovými lusky

80 dkg skopového 1 menší cibule
1 lžíce sádla nebo másla asi 80 dkg fazolových lusků

V hluboké pánvi Remosky zpěníme na tuku pokrájenou cibuli a opečeme na ni na kostky nakrájené osolené maso. Pak mírně podlité dusíme téměř do měkka. Přidáme šikmo nakrájené fazolové lusky, přisolíme a dokončíme. Použijeme-li fazolových lusků zmrazených, přidáme je k masu nerozmrazené. Při použití fazolových lusků sterilovaných dusíme maso zcela do měkka a dobře okapané lusky přidáme jen k prohřátí. Příloha: brambory, chléb.
Obměna: S fazolovými lusky přidáme 3 – 4 oloupaná čerstvá nebo zmrazená rajčata.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *