2 zaječí kýty 2 žemle
½ kg tučného vepřového (bůček) pepř
sůl strouhaná houska
1 malá cibule 2 vejce
5 dkg slaniny 1 lžíce másla
Oboje maso umeleme, housku namočíme a vymačkáme. Nakrájíme 8 – 10 proužků slaniny a dáme je stranou. Na zbytku slaniny osmahneme pokrájenou cibuli a přidáme k masu s umletou žemlí. Osolíme, okořeníme, přidáme vejce a dobře vypracujeme. Utvoříme na prkénku posypaném strouhanou houskou 2 šišky takových rozměrů, aby se volně vešly do hluboké pánve Remosky. Na povrchu je ozdobíme proužky slaniny, vložíme na rozehřáté máslo do pánve. Přiklopíme předehřátým tělesem a pečeme nejdříve bez podlévání, pak mírně podléváme. Pečeme asi 1 ¼ – 1 ½ hodiny. Příloha: brambory, kompoty. Studené podáváme s brusinkovou omáčkou a chlebem.