Rýžový nákyp se sněhem

30 dkg rýže 10 dkg cukru
1 l mléka 4 vejce
10 dkg másla 6 dkg marmelády
trochu soli 14 dkg cukru

Rýži uvaříme v osoleném mléce, necháme vychladnout. Utřeme máslo, žloutky a cukru, přidáme rýži a ze 2 bílků sníh. Směs vložíme do silně vymaštěné, houskou vysypané hluboké pánve Remosky. Pečeme asi 25 minut, pak povrch potřeme marmeládou a sněhem ze 2 bílků a 14 dkg cukru a dopečeme. Připravujeme-li nákyp s ovocem uvnitř, se švestkami, třešněmi nebo jablky, kypříme jej sněhem ze 4 bílků a vynecháme sníh s cukrem na povrchu, nemáme-li zbylé bílky k tomu účelu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *