Rychlá svíčková

¾ kg pravé svíčkové                                                    3 – 4 lžíce oleje

sůl, pepř                                                                     kousek syrového másla

 

Do hluboké nebo střední pánve Remosky (podle výšky masa) dáme rozpálit asi na 5 minut olej. Maso odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a vložíme na rozpálený olej. Pečeme 10 minut. Pak maso vyjmeme, olej slijeme, ke šťávě přilijeme asi 2 lžíce vody, přidáme máslo a přiklopíme asi na 3 minuty. Šťávu přelijeme přes nakrájené maso. Podáváme se smaženými brambory, dušenou zeleninou a saláty.

Stejně pečeme vepřovou svíčkovou, takzvanou panenskou.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *