16 dkg hladké mouky 1 krabice zmraženého rybízu
10 dkg másla 2 – 3 bílky
5 dkg cukru 2 žloutky
vanilka citronová kůra
10 dkg jemného pískového cukru (můžeme přidat 1 bílek navíc a 5 dkg cukru)
Na vále smícháme mouku s cukrem, rozdrobíme do ní máslo, přidáme vanilku, citronovou kůru a žloutky. Rychle těsto spojíme (dlouho je nehněteme) a vyválíme plát o 2 cm větší, než je dno hluboké pánve Remosky. Vložíme je dovnitř na podložené proužky papíru, okraje přitiskneme ke stěně formy, dno propícháme vidličkou, aby se nezvedalo, a upečeme v předehřáté Remosce do růžova. Těleso necháme zapnuté. Ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a zamícháme nerozmražený rybíz. Povrch vidličkou rozbrázdíme, aby tvořil špičky, které při pečení mírně zhnědnou. Ponecháme v Remosce přiklopené horkým tělesem ještě 10 minut.