4 kotlety olej podle potřeby
sůl
Kotlety od kosti do poloviny uvolníme, naklepeme a posolíme. Potřené olejem je vložíme do mělké pánve Remosky, silně předehřáté, a rožníme asi 5 minut na každé straně.
Obměny:
1. Ke konci úpravy posypeme kotlety strouhaným sýrem a necháme jej roztát, případně sýr smícháme s 1 lžící strouhané housky.
2. Současně s kotletami rožníme oloupaná rajčata, osolená a posypaná sekaným česnekem a sýrem.
3. Ke konci posypeme kotlety sekanou šunkou smíchanou se sýrem.
4. Současně rožníme cibuli nakrájenou příčně na plátky a potřenou olejem. Hotovou ji položíme na kotlety, potřeme hořčicí.
5. Současně připravíme na sklovité cibuli s petrželovou natí dušené žampiony, přidáme 1 lžíci husté smetany a navršíme na rožněné kotlety.
6. Zvlášť upečeme sázená vejce a položíme na kotlety, navrch zdobíme dílkem rajčete a petrželovou natí.