Rizoto z drůbků

2 kachní drůbky (nebo 1 husí)                                       1 šálek hrášku

trochu kořenové zeleniny a kousek cibule                      1 lžíce másla

1 šálek povařené rýže                                                  petrželová nať

1 lžička hladké mouky                                                  sůl

5 dkg sýra na strouhání                                                2 lžíce strouhané housky

na zdobení: rajče, ředkvička apod.

 

Očištěné drůbky uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou do měkka. Vody dáme jen do roviny a odvar necháme vyvařit na malé množství, aby byl silný. Zvlášť dusíme čerstvý nebo zmrazený hrášek. (Použijeme-li sterilovaného, není třeba jej dusit.) Opranou rýži povaříme v osolené vodě 12 minut (počítáme od bodu varu) a necháme okapat. Pak ji smícháme s hráškem, přidáme jemně pokrájené maso z drůbků a bez kůže a zalijeme vývarem, který jsme zahustili kouskem másla s moukou. Směs vložíme do hluboké pánve Remosky, posypeme sýrem smíchaným s houskou a zapečeme. Zdobíme petrželovou natí a kouskem rajčete nebo ředkvičky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *