2 kachní drůbky (nebo 1 husí) 1 šálek hrášku
trochu kořenové zeleniny a kousek cibule 1 lžíce másla
1 šálek povařené rýže petrželová nať
1 lžička hladké mouky sůl
5 dkg sýra na strouhání 2 lžíce strouhané housky
na zdobení: rajče, ředkvička apod.
Očištěné drůbky uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou do měkka. Vody dáme jen do roviny a odvar necháme vyvařit na malé množství, aby byl silný. Zvlášť dusíme čerstvý nebo zmrazený hrášek. (Použijeme-li sterilovaného, není třeba jej dusit.) Opranou rýži povaříme v osolené vodě 12 minut (počítáme od bodu varu) a necháme okapat. Pak ji smícháme s hráškem, přidáme jemně pokrájené maso z drůbků a bez kůže a zalijeme vývarem, který jsme zahustili kouskem másla s moukou. Směs vložíme do hluboké pánve Remosky, posypeme sýrem smíchaným s houskou a zapečeme. Zdobíme petrželovou natí a kouskem rajčete nebo ředkvičky.