Archiv pro rubriku: Přílohy

Suchá rýže

¼ kg rýže sůl Suchá rýže je velmi oblíbenou přílohou a Remoska je velmi vhodná k její přípravě, vlastně k jejímu zdárnému ukončení. Rýži přebereme a v několika vodách dobře vypereme. Pak ji dáme do velkého hrnce vařit. Vody musí být asi 3 l. Vaříme ji od boru varu 12 minut, pak ji na cedníku […]

Rýže

25 dkg rýže 5 dkg tuku lžička soli Rýži odměříme v hrnku, abychom stejně odměřili potřebné množství vody. Rýži přebereme a několikrát vypereme, nebo lépe na cedníku propláchneme studenou i horkou vodou, až zmizí nepříjemný pach. Vložíme ji na rozehřátý tuk do hluboké nebo střední pánve Remosky, osolíme, podle libosti můžeme přidat i malou cibuli […]