Polpety s hráškem

40 dkg libového vepřového sůl
2 žemle pepř
trochu mléka vývar
1 vejce 1 lžíce sádla
1 malá cibule 1 lžíce másla
1 lžíce pokrájené slaniny 1 šálek hrášku

Maso a žemli namočenou v mléce a vymačkanou umeleme na strojku. Přidáme vejce, sůl, koření a na kostičky nakrájenou slaninu. Na prkénku navlhčeném vodou tvoříme placičky, které na sádle ve střední pánvi Remosky opečeme. Pak polpety vyjmeme a do sádla dáme zpěnit cibuli. Přidáme máslo, mouku a uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, dobře rozšleháme a povaříme. Pak v této šťávě dusíme polpety asi 15 minut. Před koncem přidáme hrášek a dodusíme. Přílohy: brambory anebo rýže.
Obměna: Místo hrášku přidáme 5 oloupaných, pokrájených rajčat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *