Archiv pro rubriku: Pokrmy ze skopového masa

vysoký roštěnec s kostí III

Rozdíly mezi přímým a nepřímým grilováním

Určitě už jste se s těmi pojmy setkali. Přímé a nepřímé grilování. Ale o co ve skutečnosti jde? Jaké jsou mezi dvěma metodami rozdíly? K čemu která metoda slouží? Velké kusy masa grilujeme nepřímo Pokud lze metodu nepřímého grilování k něčemu přirovnat, pak k pečení. Nepřímé grilování trvá výrazně déle než přímé, minimálně však 25 minut. Také není na […]

Skopové maso s fazolovými lusky

80 dkg skopového 1 menší cibule 1 lžíce sádla nebo másla asi 80 dkg fazolových lusků V hluboké pánvi Remosky zpěníme na tuku pokrájenou cibuli a opečeme na ni na kostky nakrájené osolené maso. Pak mírně podlité dusíme téměř do měkka. Přidáme šikmo nakrájené fazolové lusky, přisolíme a dokončíme. Použijeme-li fazolových lusků zmrazených, přidáme je […]

Skopové maso po irsku

80 dkg skopového plecka vývar z kostí 1 menší cibule sůl, pepř asi ½ kg bramborů 1 lžíce sádla 1 středně velká kapusta nebo ½ malé hlávky bílého zelí V hluboké pánvi Remosky rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Pak přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme, opepříme, osmahneme, zalijeme vývarem z kostí nebo […]

Karský šašlyk

½ kg skopového ze hřbetu citron 2 ledvinky zelená petržel 1 cibule cibulová nať 1 lžíce octa sůl, pepř Ze hřbetu nakrájíme plátky a ledvinky rozpůlíme. Vše vložíme na 2 – 3 hodiny do marinády z octa, cibule, petržele a citronové šťávy. Pak napichujeme střídavě maso a ledvinky na jehlici, osolíme, opepříme a opečeme v […]