Archiv pro rubriku: Pokrmy z vepřového masa

vysoký roštěnec s kostí III

Rozdíly mezi přímým a nepřímým grilováním

Určitě už jste se s těmi pojmy setkali. Přímé a nepřímé grilování. Ale o co ve skutečnosti jde? Jaké jsou mezi dvěma metodami rozdíly? K čemu která metoda slouží? Velké kusy masa grilujeme nepřímo Pokud lze metodu nepřímého grilování k něčemu přirovnat, pak k pečení. Nepřímé grilování trvá výrazně déle než přímé, minimálně však 25 minut. Také není na […]

Guláš s paprikami a rajčaty se strouháním

80 dkg vepřového, hovězího nebo skopového masa sůl 1 lžíce tuku 1 menší cibule 8 paprik 8 rajčat 4 hrsti nasucho opraženého strouhání z vajec a mouky V hluboké pánvi Remosky na tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli, podusíme na ni na malé kousky nakrájené maso, osolíme a mírně podlité dusíme jen do poloměkka. Pak přidáme […]

Vepřové kotlety v zelenině

4 vepřové kotlety 1 malá cibule 3 šálky na nudličky pokrájené zeleniny: mrkev, petržel, celer, brukev, kapusta sůl vývar z kostí máslo podle potřeby pepř Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a na zpěněné cibulce na másle v hluboké pánvi Remosky je opečeme a vyjmeme. Na dno pánve dáme polovinu zeleniny, pokapeme máslem a položíme na ni […]

Vepřové kotlety szegedínské

4 kotlety 2 lžíce sádla 1 velká cibule hladká mouka podle potřeby sůl sladká paprika podle chuti ½ – ¾ kg kysaného zelí ¼ l kyselé smetany Naklepané osolené kotlety poprášíme moukou a vložíme do předehřáté střední pánve Remosky na rozpálené sádlo a po obou stranách je prudce opečeme. Pak je vyjmeme a v sádle […]

Vepřové kotlety nebo řízky s pórem

4 kotlety oleje podle potřeby trochu hladké mouky sůl 4 větší póry 1 lžíce másla 1 lžička hladké mouky Naklepané kotlety osolíme, poprášíme moukou a vložíme do předehřáté střední pánve Remosky na 2 – 3 lžíce oleje. Opékáme je na každé straně asi 5 – 6 minut. Zvlášť připravíme na másle podušený, na nudličky nakrájený […]

Vepřové kotlety na víně

4 kotlety sůl oleje podle potřeby 1 malá cibule 3 lžíce bílého vína 1 lžička hořčice Kotlety zbavíme sádla, naklepeme je, osolíme a poprášíme moukou. Opečeme je prudce ve střední pánvi Remosky na oleji po obou stranách a olej slijeme. Na odkrojeném sádle osmahneme jemně pokrájenou cibuli a opečené kotlety na ní asi ½ hodiny […]

Vepřové řízky nebo kotlety se smetanou

4 řízky nebo kotlety plná lžička hořčice sůl půl lžičky sladké papriky 2 lžíce pokrájené slaniny petrželová nať 1 lžička sádla 1 šálek kyselé smetany 2 lžíce pokrájené cibule Naklepané řízky osolíme, poprášíme moukou a na sádle je ve střední pánvi Remosky prudce opečeme a vyjmeme. Pak přidáme slaninu, vyškvaříme, až je sklovitá, osmahneme na […]

Rožněné vepřové kotlety nebo řízky

4 kotlety olej podle potřeby sůl Kotlety od kosti do poloviny uvolníme, naklepeme a posolíme. Potřené olejem je vložíme do mělké pánve Remosky, silně předehřáté, a rožníme asi 5 minut na každé straně. Obměny: 1. Ke konci úpravy posypeme kotlety strouhaným sýrem a necháme jej roztát, případně sýr smícháme s 1 lžící strouhané housky. 2. […]

Vepřové kotlety se sýrem

4 kotlety sůl másla podle potřeby 1 pohárek červeného vína strouhané housky podle potřeby 5 dkg sýra na strouhání Naklepané kotlety osolíme, potřeme máslem a obalíme ve strouhané housce smíchané se sýrem. Pečeme na silně vymaštěné, předehřáté, středně hluboké pánvi. Po 10 minutách podlijeme vínem, necháme přejít var a podáváme se suchou rýží.

Vepřové ražniči II.

½ kg vepřového z kýty 2 velké cibule 5 dkg slaniny pepř 2 zelené papriky olej podle potřeby 4 rajčata sůl Malé plátky masa, nepříliš tenké, napícháme na špejle střídavě s ostatními přísadami, nakrájenými na kousky, a stlačíme tak, aby ležely na špejli šikmo. Osolíme, opepříme a opékáme rychle na oleji v předehřáté mělké pánvi […]