Archiv pro rubriku: Pokrmy z telecího masa

Italské „Osso Bucco“

1 telecí koleno citronová šťáva ½ šálku oleje petrželová nať 1 velká cibule pepř 5 čerstvých nebo zmrazených rajčat sůl 2 stroužky česneku 1 sklenka vína trochu hladké mouky Příčně pokrájené maso osolíme, obalíme v mouce. Na hluboké nebo střední pánvi Remosky rozpálíme olej, vložíme na něj maso a kolečka cibule a opečeme do hněda. […]

Telecí závitky s vejci II.

4 telecí řízky lžička mouky 4 vařená vejce petrželová nať okurky sladkokyselé sardele 2 lžíce másla Řízky tence naklepeme, potřeme utřenými sardelemi, vložíme po 1 vejci, tenké plátky okurek a mrkve, sbalíme a svážeme, na másle v hlubší pánvi Remosky je po všech stranách opečeme a dusíme mírně podlité do měkka. Hotovou šťávu zaprášíme moukou. […]

Telecí závitky s vejci I.

4 telecí nebo vepřové řízky sůl hladké mouky podle potřeby 1 lžíce másla 4 malé plátky šunky nebo moravského uzeného 1 středně velká cibule 4 natvrdo vařené vejce Naklepané řízky osolíme, poprášíme moukou, pokryjeme plátkem šunky, na ni dáme vejce, pevně sbalíme a ovážeme nití. V hlubší pánvi Remosky rozpustíme máslo, opečeme prudce závitky, přidáme […]

Telecí závitky se smetanou

4 telecí řízky 1 lžíce másla asi 10 dkg vařeného uzeného masa citron 1 lžíce másla sůl 1 šálek husté smetany hladké mouky podle potřeby Naklepané řízky osolíme, poprášíme moukou, naplníme na nudličky nakrájeným uzeným masem, stočíme a ovážeme nití. Vložíme je do předehřáté hluboké pánve Remosky na rozehřáté (nepřepálené) máslo a po všech stranách […]

Řízky na smetaně

4 telecí řízky sůl 1 plná lžíce másla 15 dkg žampionů ½ šálku čerstvé smetany 1 lžička hladké mouky Naklepané, osolené řízky opečeme po jedné straně na rozpáleném másle ve střední pánvi Remosky. Při obracení k nim přidáme tence nakrájené osolené žampiony a v horkém másle je společně opečeme. Řízky přendáme na teplou mísu, šťávu […]

Telecí řízky dušené na mléce s kapary

4 telecí řízky nebo libové vepřové 1 lžíce másla 1 plná lžíce kaparů trocha vývaru 1 šálek mléka citronová kůra 1 lžička hladké mouky sůl 1 šálek kyselé smetany Naklepané, osolené, moukou poprášené řízky upečeme ve středně hluboké pánvi Remosky na másle. Pak je podlijeme mlékem, přidáme kousek citronové kůry a dusíme asi 20 minut. […]

Telecí řízky se sardelemi

4 telecí řízky 6 dkg másla ½ středně velké cibule 2 – 3 sardele ½ l kyselé smetany 1 lžíce hrubé mouky Telecí řízky odblaníme, naklepeme a potřeme sardelovým máslem. Na másle ve střední pánvi Remosky zpěníme jemně pokrájenou cibuli a řízky na ní po obou stranách opečeme. Cibulkou mícháme, aby se nepřipálila. Pak mírně […]

Telecí nebo vepřové kotlety v pergamenu nebo Alobalu

4 telecí kotlety sůl 5 dkg šunky olej podle potřeby 1 malá cibule 1 lžíce másla 1 šálek nakrájených hříbků nebo žampionů pergamenový papír nebo Alobal Připravíme nejdříve náplň: Na polovině másla podusíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme jemně pokrájené hřiby, osolíme a společně dodusíme. Kotlety naklepeme a osolíme. Na mělké pánvi rozpálíme polovinu másla, přidáme […]

Telecí kotlety s ledvinkou

4 silné telecí kotlety sůl 1 telecí ledvinka 1 lžíce másla Nádivka: 1 malá cibule 1 lžička másla ½ lžičky zelené petržele 5 dkg strouhaného sýra 1 středně velký žampion nebo hříbek 1 šálek kyselé smetany strouhané housky podle potřeby Připravíme nádivku: Na lžičce másla podusíme cibuli, petržel, nakrájené houby, osolíme a dusíme do měkka […]

Telecí kotlety na víně se sýrem

4 větší kotlety nebo řízky sůl másla podle potřeby trochu vývaru strouhané housky podle potřeby 1 středně velká cibule 5 dkg strouhaného sýra 1 dl červeného vína Naklepané kotlety osolíme, potřeme silně máslem, obalíme ve strouhané housce a vložíme do silně vymaštěné středně hluboké pánve Remosky. Posypeme jemně krájenou cibulí a strouhaným sýrem. Pečeme pokropené […]