Archiv pro rubriku: Pokrmy z mletého masa

Bifteky z mletého masa

½ kg mletého masa (hovězí s vepřovým) na špičku nože pepře ¾ šálku studené vody 2 lžíce hladké mouky rovná lžička soli 1 lžička sekané petrželové natě olej na opékání Mleté maso smícháme s vodou, kořením, osolíme a dobře našleháme. Po chvíli přimícháme mouku a necháme chvíli stát. Na mokrém prkénku utvoříme placičky. Na střední […]

Polpety s hráškem

40 dkg libového vepřového sůl 2 žemle pepř trochu mléka vývar 1 vejce 1 lžíce sádla 1 malá cibule 1 lžíce másla 1 lžíce pokrájené slaniny 1 šálek hrášku Maso a žemli namočenou v mléce a vymačkanou umeleme na strojku. Přidáme vejce, sůl, koření a na kostičky nakrájenou slaninu. Na prkénku navlhčeném vodou tvoříme placičky, […]

Pečené karbanátky

50 dkg zadního hovězího sůl 25 dkg prorostlého vepřového pepř 3 žemle bez kůry 8 dkg sádla 5 dkg slaniny 1 vejce plná lžíce sekané cibule Umleté maso smícháme s namočenou vymačkanou žemlí, přidáme drobně pokrájenou slaninu, sůl, pepř, vejce, na lžičce sádla osmahnutou pokrájenou cibuli, trochu vody a dobře propracujeme. Na prkénku posypaném strouhanou […]

Sekaná pečeně

½ kg zadního hovězího masa 1 šálek mléka ¼ kg prorostlého vepřového nebo 15 dkg slaniny 2 lžíce usekané cibule 1 lžička soli 1 lžička usekané petrželové natě špetka pepře 2 vejce špetka paštikového koření tuk na formu 1 šálek strouhané housky několik proužků slaniny Maso dvakrát umeleme a smícháme se všemi přísadami. Hlubokou pánev […]