Archiv pro rubriku: Pokrmy z masa a zeleniny

Míšenina ze zbytků masa

1 lžíce tuku 1 menší cibule 1 lžíce hladké mouky 1 – 2 lžíce rajčatového protlaku 1 ½ šálky drobně pokrájeného vařeného či pečeného masa asi ½ l bramborové kaše nebo strouhaných vařených bramborů 3 lžíce strouhaného sýra sůl 2 – 3 lžíce strouhané housky másla podle potřeby vývar z masa nebo kousku kostky Masoxu […]

Zapékaná směs

¼ kg zbylého vařeného nebo dušeného masa ½ menší cibule 1 lžíce másla ½ slanečku 1 šálek kyselé smetany 2 vařené brambory 1 – 2 vejce sůl, pepř Maso a brambory nakrájíme na malé kostky, očištěného slanečka jemně nasekáme, jemně pokrájenou cibuli osmahneme na kousku másla a vše smícháme. Je-li třeba, přisolíme a opepříme. Směs […]

Musaka

½ kg mletého prorostlého masa oleje podle potřeby 8 středně velkých bramborů sůl 2 velké cibule pepř 6 – 8 rajčat 2 stroužky česneku 8 paprik 1 lilek nebo 4 patizony či mladé tykvičky Umleté maso podusíme na sklovité cibuli na troše oleje v hluboké pánvi Remosky. Osolíme, opepříme, později přidáme hrubě usekaný česnek. Brambory […]

Gjuveč

½ kg vepřového masa 8 – 10 vařených bramborů 3 velké cibule spařená rýže nebo kroupy 2 lžíce tuku pepř sůl paprika 10 – 15 odjadřincovaných paprik vývar 6 – 7 oloupaných rajčat Na tuku podusíme sklovitě cibuli a mleté maso, osolíme, opepříme. Brambory nakrájíme na dlouhé dílky, rajčata a papriky též nakrájíme a všechny […]

Zapékané zelí s masem

Asi 30 – 40 dkg vařeného uzeného bůčku asi 8 vařených bramborů 2 lžíce tuku sůl 1 malá cibule paprika ½ kg kysaného zelí šálek kyselé smetany Na 1 lžíci tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme zelí, přisolíme a dusíme do měkka. Hlubokou pánev Remosky silně vymastíme, vyložíme na dno plátky bramborů, osolíme, pokryjeme plátky bůčku, […]

Salmare

30 dkg vepřového mletého masa sůl 1 lžíce sádla 2 stroužky česneku 1 velká cibule pepř 1 žemle 1 vařený brambor 1 vejce zelené listy kvašené nebo spařené ½ l rajčatové omáčky ½ malé hlávky zelí 1 vepřové kolínko Na tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, namočenou, vymačkanou žemli, strouhaný vařený brambor, česnek […]