Archiv pro rubriku: Pokrmy z hovězího masa

Plněné hovězí plátky

4 plátky z kýty hořčice sůl, pepř 1 lžíce másla 3 lžíce drobně nakrájené slaniny 2 menší cibule 1/8 l kyselé smetany 1 sklenka červeného vína 1 lžička škrobové moučky Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a posypeme slaninou a cibulí. Přehneme je a spojíme jehlou nebo párátky. Ve střední pánvi Remosky na másle […]

Hovězí plátky s okurkami na smetaně

4 plátky nebo roštěnky                                                 1 lžíce tuku 1 malá cibule                                                               šálek kyselé smetany půl lžičky sladké papriky                                               1 lžička petrželové natě trochu hladké mouky, sůl                                              1 lžíce polohrubé mouky 3 středně velké sladkokyselé okurky   Naklepané plátky osolíme, poprášíme hladkou moukou a na rozpáleném tuku ve střední pánvi Remosky po obou stranách opečeme. Pak přidáme […]

Rychlá svíčková

¾ kg pravé svíčkové                                                    3 – 4 lžíce oleje sůl, pepř                                                                     kousek syrového másla   Do hluboké nebo střední pánve Remosky (podle výšky masa) dáme rozpálit asi na 5 minut olej. Maso odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a vložíme na rozpálený olej. Pečeme 10 minut. Pak maso vyjmeme, olej slijeme, ke šťávě přilijeme asi 2 […]