Plněné zapečené žemle

8 půlek žemlí                                                               másla podle potřeby

2 lžíce strouhaného sýra

 

Náplň:

1 šálek vařeného nebo dušeného bílého masa nebo vařený vepřový jazyk

2 menší žampiony                                                        1 lžička mouky

½ dl červeného vína                                                     1 lžička másla

petrželová nať                                                             sůl

 

Příprava náplně: Na másle podusíme jemně nakrájené žampiony, přidáme petrželovou nať a osolíme. Podlijeme vínem, zahustíme kouskem másla smíchaného s moukou a necháme podusit. Nakonec promícháme s jemně nasekaným masem.

Půlky žemlí vydlabeme, potřeme vně i uvnitř máslem a v předehřáté střední pánvi Remosky opečeme. Naplníme vychladlou náplní, posypeme sýrem a v Remosce zapečeme, až sýr roztaje. Podáváme horké. (Naplněné žemle můžeme opékat na příručním stolku v pokoji.)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *