Plněné houby

8 středně velkých žampionů máslo
sůl

Náplň:
1 lžíce másla sůl
1 lžíce sekané petrželové natě pepř
plná lžíce polohrubé mouky 1 stroužek česneku
1 ½ šálku umletého dušeného masa strouhané housky podle potřeby
1 vejce

Na másle zpěníme mouku, přidáme petrželovou nať, podlijeme několika lžícemi vody a povaříme na husto. Odstavíme z ohně, přidáme maso, osolíme, opepříme, strouhneme česnek, spojíme vejcem a mírně zahustíme houskou. Naplníme do dobře omytých okapaných a osolených kloboučků hub hodně do výšky a do špičky. Vložíme do předehřáté střední pánve Remosky s rozehřátým máslem, podlijeme trochou vody a dusíme, až houby změknou. Nemáme-li zbytky masa, přidáme dušené odkrojené řapíky hub a 1 žloutek navíc. Podáváme s brambory a saláty nebo jako předkrm s topinkami z bílé veky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *