4 středně velké brukve lžička hladké mouky
4 dkg másla petrželová nať
sůl
Náplň:
šálek mletého vařeného nebo pečeného masa sůl
1 žemle 1 žloutek
mléko na namočení housky 2 dkg másla
zelená petržel
Umleté maso a vymačkanou namočenou žemli smícháme se žloutkem, osolíme, přidáme sekanou petrželovou nať a tekuté máslo. Oloupané brukve rozpůlíme, vydlabeme, osolíme a naplníme nádivkou. Ve střední pánvi Remosky rozehřejeme máslo, jakmile se rozpustí, vložíme připravené brukve, podlijeme asi 2 lžícemi vody, přidáme jemně usekanou zbylou dužninu z brukví a dusíme do měkka. Pak přidáme do šťávy lžičku syrového másla smíchaného s hladkou moukou a ještě krátce podusíme. Naposled přidáme čerstvě usekanou petrželovou nať. Jako přílohu podáváme brambory.