Poleva:
1/8 l vody plná lžíce pískového cukru
pudink ze ¼ balíčku vanilkového pudinku (připraveného podle návodu na obalu)
1 rovná lžíce mleté želatiny
Upečeme koláč s okrajem jako u předchozího předpisu a pomocí podložených proužků papíru jej vyjmeme z pánve, položíme na plochý dortový talíř a potřeme vlahým pudinkem tak, aby se zaplnily všechny trhlinky v těstě. Poklademe naplocho složeným půleným ovocem nebo celým ovocem bobulovým, dáme dobře vychladit a přelijeme pak chladnoucí polevou. Okraje můžeme ozdobně nastříkat oslazeným sněhem.
Příprava polevy: Želatinu necháme asi ½ hodiny ve vodě nabobtnat. Pak přidáme cukr a za stálého míchání nahříváme, až se želatina rozpustí. Nenecháme vařit! Dáme zchladnout a vlahou polevu upotřebíme.