10 – 15 dkg uzeného masa 2 vejce
1 ½ lžíce polohrubé mouky sůl
1/8 l mléka petrželová nať
rajče
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a vymícháme. Do polovychladlého bešamelu přimícháme žloutky, drobně pokrájené maso, petrželovou nať, osolíme a lehce vmícháme sníh. Pečeme ve středně hluboké pánvi Remosky nebo v jednoporcových miskách. Hotový nákyp zdobíme dílky rajčat a petrželovou natí.
:10 ;i���:115%; font-family:“Arial“,“sans-serif“‚>Očištěné drůbky uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou do měkka. Vody dáme jen do roviny a odvar necháme vyvařit na malé množství, aby byl silný. Zvlášť dusíme čerstvý nebo zmrazený hrášek. (Použijeme-li sterilovaného, není třeba jej dusit.) Opranou rýži povaříme v osolené vodě 12 minut (počítáme od bodu varu) a necháme okapat. Pak ji smícháme s hráškem, přidáme jemně pokrájené maso z drůbků a bez kůže a zalijeme vývarem, který jsme zahustili kouskem másla s moukou. Směs vložíme do hluboké pánve Remosky, posypeme sýrem smíchaným s houskou a zapečeme. Zdobíme petrželovou natí a kouskem rajčete nebo ředkvičky.