½ kg mletého prorostlého masa oleje podle potřeby
8 středně velkých bramborů sůl
2 velké cibule pepř
6 – 8 rajčat 2 stroužky česneku
8 paprik
1 lilek nebo 4 patizony či mladé tykvičky
Umleté maso podusíme na sklovité cibuli na troše oleje v hluboké pánvi Remosky. Osolíme, opepříme, později přidáme hrubě usekaný česnek. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka asi ½ cm silná a na oleji je prudce na pánvi opečeme. Stejně nakrájíme a opečeme oloupané lilky nebo tykvičky. Mladé patisony není třeba loupat. Do hluboké vymaštěné pánve Remosky vrstvíme: brambory, rajčata, maso, lilek atd. Navrch přijdou brambory a kolečka rajčat na ozdobu. Přiklopíme předehřátým tělesem a pečeme asi ½ hodiny.