4 makrely strouhaná prosátá houska
60 dkg rajčat petrželová nať
10 dkg másla sůl
1 stroužek česneku pepř
Polovinu másla rozpustíme, přidáme nasekaný stroužek česneku, necháme zpěnit, až se zbarví a procedíme. Oloupaná rajčata podusíme v aromatizovaném másle, posypeme petrželovou natí, osolíme, opepříme a dusíme dále. Makrely vykucháme, rozpůlíme, odkrojíme hlavu a odstraníme kosti. Půlky makrel okořeníme, osolíme a opečeme v předehřáté střední pánvi Remosky. Hlubokou pánev vymastíme máslem, položíme do ní polovinu rajčat, na ně dáme opečené makrely, pokryjeme zbytkem rajčat, posypeme strouhanou houskou, na ni položíme zbytek másla v malých kouscích a 10 – 15 minut gratinujeme. Lze použít i pro jiné ryby. Přílohy: brambory vařené nebo smažené, saláty.