Krupicový nákyp

marmeláda nebo kompot nebo zmražené ovoce 2 vejce
7 dkg jemné krupice sníh ze 2 bílků
5 dkg cukru 3/8 l mléka
10 dkg moučkového cukru 2 dkg másla

Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, vmícháme žloutky a krupici. Upečeme v dobře vymaštěné nepředehřáté hluboké pánvi Remosky do růžova. Hotový nákyp v pánvi rozkrájíme na dílky jako dort, polijeme vařícím mlékem smíchaným s rozehřátým máslem a znovu přiklopíme tělesem na 2 – 3 minuty, aby krupice nabobtnala. Jakmile se mléko vsákne, potřeme nákyp nakyslou marmeládou nebo poklademe kompotem či zmraženým ovocem, pokryjeme sněhem ze 2 bílků a 10 dkg cukru, vidličkou rozbrázdíme a ještě do růžova ožehneme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *