15 dkg mouky vanilka
10 dkg másla 2 – 3 jablka
6 dkg cukru 21 dkg moučkového cukru
2 – 3 žloutky trochu bílého vína
Do mouky přidáme cukr, vanilku, rozdrobíme máslo a spojíme žloutky. Vyválíme plát velikosti dna Remosky a vykrojíme střed podle kuželovité vložky. Těsto vložíme do pánve Remosky, ze zbylého těsta uděláme tenký váleček, který položíme na okraj věnce a upečeme. Zvlášť podusíme na víně slabě pocukrovaná jablka nakrájená na dílky a vychladlá je položíme na upečený koláč. Z bílků našleháme tuhý sníh, po částech do něho zašleháme cukr. Sníh navršíme na jablka, vidličkou ozdobně rozbrázdíme a přiklopíme na chvíli středně horkým tělesem. Sníh má slabě zrůžovět.