15 dkg hladké mouky 11 dkg másla
malá špetka soli 2 lžíce vlahého mléka
2 velká jablka cukru podle potřeby
skořice, je-li v oblibě
Mouku slabě osolíme, dobře do ní rozdrobíme máslo a spojíme rychle v těsto. Vyválíme plát větší než je dno dortové formy a uprostřed vykrojíme kuželovitou vložkou, která je součástí Remosky, kolečko. Těsto vložíme do pánve Remosky, do středu dme kuželovou vložku, okraje přitiskneme, asi 2 cm vysoký okraj a zbylé těsto odkrojíme. Povrch poklademe silnějšími plátky jablek, mírně osladíme, aby nevytékala při pečení šťáva, a ze zbylého těsta uděláme dlouhý váleček, rozválíme jej na 2 cm široký proužek a okraje nakrájíme jako třásně. Pak tento proužek položíme buď na vnitřní, nebo zevní okraj třásněmi dovnitř, podle toho jak je dlouhý. Koláč přiklopíme předehřátým tělesem, aby se začal rychle péci, a pečeme do zlatova. Hotový vydatně pocukrujeme.