1 husí prsa bez kůže a kosti 1 lžíce sádla
4 stroužky česneku 1 velká cibule
sůl 1 lžička hladké mouky
1 lžička mletého zázvoru trochu vývaru z kostí
Dva stroužky česneku utřeme se solí a smícháme se zázvorem. Do masa uděláme nožem otvory a směs do nich vložíme. V hluboké pánvi Remosky osmahneme na sádle pokrájenou cibuli a na plátky nakrájené zbylé 2 stroužky česneku. Maso na této směsi po obou stranách opečeme a pak mírně podlité vývarem z kostí za občasného obracení upečeme.
Maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, krátce povaříme a přecedíme. Přílohy: houskový knedlík, vídeňský knedlík, knedlík ze strouhané housky, bramborový knedlík nebo bramborové krokety.