Hroznový koláč

16 dkg polohrubé mouky 2 bílky
10 dkg másla 12 dkg cukru
1 žloutek 10 dkg strouhaných mandlí
lžička rumu citronová kůra
vanilka 20 dkg vinných bobulí

Z prvých přísad uděláme těsto, vyválíme plát o něco větší než je dno pánve Remosky. Vtiskneme je do pánve tak, aby vznikl okraj nejméně 2 cm vysoký, a prsty jej upravíme. Koláč propícháme vidličkou, aby se okraj rychle zapékal a neklesal. Pečeme do světležluta. Pak potřeme náplní, urovnáme povrch a dopečeme. Hotový koláč pocukrujeme.
Příprava náplně: Z bílků ušleháme velmi tuhý sníh, po částech do něho zašleháme cukr a lehce vmícháme mandle a vinné bobule.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *