Hovězí plátky s okurkami na smetaně

4 plátky nebo roštěnky                                                 1 lžíce tuku

1 malá cibule                                                               šálek kyselé smetany

půl lžičky sladké papriky                                               1 lžička petrželové natě

trochu hladké mouky, sůl                                              1 lžíce polohrubé mouky

3 středně velké sladkokyselé okurky

 

Naklepané plátky osolíme, poprášíme hladkou moukou a na rozpáleném tuku ve střední pánvi Remosky po obou stranách opečeme. Pak přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme a podlijeme. Dusíme při častém obracení téměř do měkka. Pak přidáme na malé nudličky nakrájené okurky a dusíme asi 5 minut. Naposled přilijeme kyselou smetanu smíchanou se lžičkou polohrubé mouky a necháme přejít var.

Přílohy: jemné noky, spagety nebo opékané brambory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *