Houbový kuba

30 dkg čerstvých hub sůl
asi 25 – 30 dkg trhaných krupek kmín
3 lžíce sádla (vepřové nebo husí) pepř
1 středně velká cibule majoránka
2 stroužky česneku

Dobře oprané krupky vaříme v osolené vodě s kouskem sádla do měkka. Houby drobně nakrájíme, na polovině sádla zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme houby, kmín, osolíme a dusíme do měkka. K uvařeným krupkám přidáme dušené houby, se solí utřený česnek, majoránku, pepř a dobře promícháme. Střední pánev Remosky silně vymastíme, narovnáme do ní směs, povrch pokapeme sádlem, přiklopíme předehřátým tělesem a pečeme asi 20 – 30 minut, až se utvoří hnědá kůrka.
Použijeme-li hub sušených, opereme je na cedníku a namočíme na ½ hodiny. Vodu s výluhem z hub použijeme k zalití krupek. Houby jemně usekáme a dusíme na tuku a cibuli jako čerstvé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *