Archiv pro rubriku: Drůbež

celé kuře na grilu 1

Jak správně grilovat kuřecí maso

Kuřecího sice Češi nezkonzumují tolik jako vepřového, ale i tak je v českých zemích velmi oblíbené. Zejména proto, že není drahé, je lehké a přiměřeně chutné. Kromě všemožných úprav od kuřete na paprice s houskovými knedlíky, nebo prsního řízku v trojobalu se kuřecí maso velmi často používá při grilování.  Prsa, stehna a křidýlka Někteří kuchaři s nadsázkou říkají, že […]

Kuře se smetanou

1 kuře 1 středně velká cibule sůl ¼ l čerstvé smetany 6 dkg másla 1 lžíce hrubé mouky V hluboké pánvi Remosky zpěníme na másle drobně pokrájenou cibuli, vložíme na ni rozčtvrcené osolené kuře, opečeme po obou stranách bez podlévání a pak mírně podlité dusíme do měkka. Hotové zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou a necháme […]

Kuře na víně

1 velké kuře 5 dkg másla špetka tlučeného pepře 5 dkg směsi: celer, mrkev, petržel sůl trochu vývaru Omáčka: 1 lžíce másla 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce mouky ¼ l čerstvé smetany 4 lžíce bílého vína 1 žloutek Očištěné, osolené, opepřené kuře udusíme na másle s osmaženou kořenovou zeleninou do měkka. Při dušení podléváme […]

Pečené kuře nadívané

1 kuře 5 dkg másla sůl Nádivka: 1 kuřecí játra 3 lžíce housky bez kůry 1 lžíce (asi 4 dkg) másla trochu mléka 2 vejce petrželová nať Máslo utřeme se žloutky, které přidáváme postupně. Přidáme usekaná játra z kuřete, strouhanou housku zvlhčenou mlékem, sůl, sekanou petrželovou nať a tuhý sníh z bílků. Nádivkou volně naplníme […]

Rožněné kuře

1 kuře olej sůl koňak pepř Osolené kuře rozdělené na čtvrtky a odkrojené křídla (aby se nepřipalovala) vložíme do středně hluboké pánve předehřáté Remosky a podlijeme několika lžícemi oleje. Přiklopíme a bez přilévání vody upečeme do zlatova. Během pečení obrátíme. Před podáním kuře polijeme destilátem a zapálíme. Přílohy: smažené lupínky, hrášek, saláty. Obměna: Místo ožehnutí […]

Husí prsa na zázvoru

1 husí prsa bez kůže a kosti 1 lžíce sádla 4 stroužky česneku 1 velká cibule sůl 1 lžička hladké mouky 1 lžička mletého zázvoru trochu vývaru z kostí Dva stroužky česneku utřeme se solí a smícháme se zázvorem. Do masa uděláme nožem otvory a směs do nich vložíme. V hluboké pánvi Remosky osmahneme na […]

Husí stehna s hráškem a rýží

2 husí stehna ½ šálku zeleného hrášku 2 lžíce husího sádla sůl 1 větší cibule petrželová nať ¼ kg rýže Stehýnka uvaříme v menším množství osolené vody do měkka. Opranou rýži spaříme. Na sádle v hluboké pánvi Remosky zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme rýži, promícháme a zalijeme vývarem ze stehýnek tak, aby tekutina na prst […]

Kachna pečená s nádivkou

Nádivka: 3 žemle petrželová nať šálek mléka trochu květu 3 vejce muškátový oříšek 5 dkg másla sůl Příprava nádivky: V mléce rozkvedláme celá vejce, přidáme rozehřáté máslo, sekanou petrželovou nať, sůl a koření. Polijeme tím žemle nakrájené na kostičky a necháme za občasného zamíchání vsáknout. Očištěnou osolenou kachnu naplníme volně nádivkou do volete a kůže […]

Kachna pečená v Remosce

1 kachna kmín sůl Očištěnou osekanou kachnu osolíme vně i uvnitř, posypeme trochou kmínu a vložíme do předehřáté hluboké pánve Remosky. Je-li kachna delší, ustřihneme nůžkami na drůbež „biskupa“ a postavíme jej vedle, aby se tučná kůže dobře vypekla. Podlijeme asi 4 lžícemi vody a toto množství šťávy udržujeme po celou dobu pečení. Je-li vypečeno […]