Vepřové řízky nebo kotlety se smetanou

4 řízky nebo kotlety plná lžička hořčice
sůl půl lžičky sladké papriky
2 lžíce pokrájené slaniny petrželová nať
1 lžička sádla 1 šálek kyselé smetany
2 lžíce pokrájené cibule

Naklepané řízky osolíme, poprášíme moukou a na sádle je ve střední pánvi Remosky prudce opečeme a vyjmeme. Pak přidáme slaninu, vyškvaříme, až je sklovitá, osmahneme na ní cibuli a dáme zpět kotlety. Přidáme papriku, podlijeme a dusíme do měkka. Naposled přidáme hořčici, petrželovou nať a smetanu. Zahřejeme jen k bodu varu, aby se smetana nesrazila.
Příloha: těstoviny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *