Dušené vepřové maso v kapustě

Asi ½ kg vepřového plecka, ramínka, nebo kýty 1 malá cibule
lžička hladké mouky 1 lžíce sádla
1 větší kapusta sůl
pepř

Maso v celku omyjeme, nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme, osolíme, na sádle v předehřáté Remosce po obou stranách prudce opečeme. Pak přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji do světležluta, mírně podlijeme a dusíme maso pod poklicí asi ½ hodiny. Pak přidáme spařenou nakrájenou kapustou a společně dodusíme. Hotovou kapustu můžeme zaprášit hladkou moukou. (Pozn.: Listy kapusty spaříme v celku před krájením.)

Obměny:
1. Ke kapustě můžeme přidat oloupaná, na kolečka pokrájená rajčata.
2. K samotné kapustě nebo ke kapustě s rajčaty přidáme asi 4 na kostky nakrájené syrové brambory a vše společně do měkka podusíme.
3. Místo kapusty přidáme k masu nakrájené zelené fazolové lusky.
4. K fazolovým luskům můžeme rovněž přidat rajčata.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *