Guláš se zeleninou

½ kg hovězí kližky sůl
1 lžíce sádla 1 velká cibule
1 lžička másla 1 větší mrkev
1 lžička hladké mouky ½ celeru
¼ menší hlávky zelí 2 zrnka nového koření
1 bobkový list 5 zrnek pepře

V hlubší pánvi Remosky na plotně zpěníme na sádle cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky a prudce je opečeme. Pak je osolíme, podlijeme odvarem z koření a přikryjeme rozehřátým tělesem Remosky. Za občasného promíchání a podlévání dusíme téměř do měkka, pak přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a později na širší nudličky nakrájené zelí. Šťávu zahustíme moukou a máslem, rozděleným na menší kousky.
Příloha: knedlíky, noky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *