Asi ½ kg masa bez kosti plná lžíce sádla
1 větší cibule 1 stroužek česneku
na špičku širšího nože sladké papriky 3 brambory
1 lžíce rajčatového protlaku 3 malé kyselé okurky
1 lžíce sádla 2 menší cibule
Ve střední pánvi Remosky na sádle osmahneme cibuli do zlatova, přidáme na malé kostky nakrájené maso, osmahneme, přidáme papriku a mírně podlijeme. Přidáme sůl a česnek a dusíme téměř do měkka. Pak přidáme rajčatový protlak, brambory a dusíme, až změknou. Do hotového guláše přidáme drobně nakrájené okurky a povrch posypeme na kroužky nakrájenou osmaženou cibulí. (Místo protlaku můžeme přidat ke konci přípravy oloupaná čerstvá nebo zmrazená rajčata nebo guláš podléváme sterilovanou šťávou z rajčat.)
Přílohy: rýže, spagety, noky.