Hovězí podle Stroganova

4 roštěnky nebo plátky 2 lžíce másla
trochu hladké mouky 1 větší cibule
sůl pepř
1 plná lžíce rajčatového protlaku nebo 3 prolisovaná rajčata
plná lžíce houbiček v octě nebo kyselých okurek
½ šálku husté kyselé smetany

Maso naklepeme, nakrájíme na proužky a obalíme v hladké mouce. Ve střední pánvi Remosky zpěníme na másle jemně pokrájenou cibuli, přidáme k ní maso a na obou stranách je opečeme. Pak je osolíme, opepříme a mírně podlité dusíme do měkka. Ke konci přidáme houbičky, rajčatový protlak a necháme omáčku zhoustnout. Před podáním dáme navrch hustou smetanu. Podáváme s osmaženými brambory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *