Polské srazy

4 plátky hovězího masa z kýty 1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky sůl

Náplň:
1 lžíce másla 1 malá cibule
sůl pepř
3 lžíce strouhané housky

Máslo utřeme s rozstrouhanou cibulí, opepříme, osolíme a přidáme strouhanou houskou. Plátky masa tence naklepeme, osolíme, potřeme náplní a sbalíme. Na povrchu je poprášíme hladkou moukou a sepneme párátkem. Na rozpáleném sádle je v Remosce po všech stranách prudce opečeme a mírně podlité dusíme pod poklicí do měkka. Podáváme s pohankovou kaší a salátem nebo s dušenou rýží, těstovinami nebo s dušenou zeleninou a brambory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *