4 plátky (+ 1 na náplň) 1 lžíce másla
sůl, hladká mouka 1 lžička polohrubé mouky
2 lžíce strouhané kořenové zeleniny 1/8 l kyselé smetany
1 lžíce nakrájené slaniny
Náplň:
2 lžíce pokrájené slaniny kousek cibule
½ šálku mletého masa (1 plátek umeleme) 1 vejce
sůl 1 žemle
trochu mléka pepř
Naklepané plátky osolíme, potřeme náplní, zavážeme, obalíme v mouce a na rozpáleném sádle v hlubší pánvi Remosky opečeme po všech stranách. Pak přidáme slaninu, zeleninu, osmahneme a dále při mírném podlévání dusíme do měkka. Hotovou šťávu zalijeme kyselou smetanou se lžičkou mouky a necháme přejít var.
Příloha: spagety, bramborové krokety.