4 roštěnky nebo plátky z kýty 1 lžíce sádla
sůl, hladké mouky podle potřeby petrželová nať
1 lžička másla 1 menší cibule
1 malá mrkev ½ petržele
¼ l kyselé smetany 1 lžíce polohrubé mouky
½ malého celeru
Roštěnky na okraji nařízneme, aby se nekroutily, a naklepeme. Posolíme je po obou stranách a poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném tuku je v pánvi Remosky po stranách rychle opečeme a přendáme na talíř. Na témže tuku opečeme jemně pokrájenou cibuli do zlatova a přendáme na talíř. Na témže tuku opečeme jemně pokrájenou cibuli do zlatova a přendáme na ni roštěnky. Mírně podlité je dusíme do měkka. Zatím zvlášť na másle osmažíme na tenké nudličky nakrájenou zeleninu a mírně podlitou ji dusíme téměř do měkka. Měkké roštěnky vyjmeme. Do šťávy přidáme smetanu smíchanou s hrubou moukou a za stálého kvedlání povaříme. Vložíme zpět do roštěnky a přidáme dušenou zeleninu. Povrch posypeme sekanou petrželovou natí. Podáváme s noky, knedlíky nebo těstovinami, případně s opečenými malými brambory.