Roštěnky nebo hovězí plátky na smetaně (maďarské)

4 roštěnky nebo plátky z kýty                                       1 lžíce sádla

sůl, hladké mouky podle potřeby                                  petrželová nať

1 lžička másla                                                              1 menší cibule

1 malá mrkev                                                               ½ petržele

¼ l kyselé smetany                                                       1 lžíce polohrubé mouky

½ malého celeru

 

Roštěnky na okraji nařízneme, aby se nekroutily, a naklepeme. Posolíme je po obou stranách a poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném tuku je v pánvi Remosky po stranách rychle opečeme a přendáme na talíř. Na témže tuku opečeme jemně pokrájenou cibuli do zlatova a přendáme na talíř. Na témže tuku opečeme jemně pokrájenou cibuli do zlatova a přendáme na ni roštěnky. Mírně podlité je dusíme do měkka. Zatím zvlášť na másle osmažíme na tenké nudličky nakrájenou zeleninu a mírně podlitou ji dusíme téměř do měkka. Měkké roštěnky vyjmeme. Do šťávy přidáme smetanu smíchanou s hrubou moukou a za stálého kvedlání povaříme. Vložíme zpět do roštěnky a přidáme dušenou zeleninu. Povrch posypeme sekanou petrželovou natí. Podáváme s noky, knedlíky nebo těstovinami, případně s opečenými malými brambory.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *