6 žemlí 1 šálek pokrájeného masa
2 vejce pepř
sůl, trochu mléka másla podle potřeby
Špičky nebo hvězdičky seřízneme, vydlabeme, krátce smočíme v mléce a vymažeme uvnitř máslem. Pak je naplníme touto sekaninou: Zbytky zvěřiny (zajíce, koroptve, srnce) rozsekáme, přidáme asi ze dvou žemlí vydlabaný vnitřek, namočený v mléce, dva žloutky, ze dvou bílků sníh, sůl, opepříme. Žemle naplníme, přikryjeme víčkem a v Remosce upečeme.
Příprava náplně: Na másle podusíme jemně nakrájené žampiony, přidáme petrželovou nať a osolíme. Podlijeme vínem, zahustíme kouskem másla smíchaného s moukou a necháme podusit. Nakonec promícháme s jemně nasekaným masem.
Půlky žemlí vydlabeme, potřeme vně i uvnitř máslem a v předehřáté střední pánvi Remosky opečeme. Naplníme vychladlou náplní, posypeme sýrem a v Remosce zapečeme, až sýr roztaje. Podáváme horké. (Naplněné žemle můžeme opékat na příručním stolku v pokoji.)