2 šálky hladké mouky ½ lžičky cukru
špetka soli 10 dkg másla
1 ½ dkg droždí 2 žloutky
6 lžic mléka marmeláda k plnění
Drobenka:
1 lžíce cukru 1 lžíce másla
1 ½ – 2 lžíce hrubé mouky
Do mísy dáme osolenou mouku, uděláme důlek, přidáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme vlahým mlékem a necháme zkynout. Pak přilijeme vychladlé tekuté máslo, přidáme žloutky a zaděláme tužší těsto, nenecháme je kynout, nýbrž hned pracujeme dál. Vyválíme plát, nakrájíme rádlem čtverečky, naplníme marmeládou, uděláme šátečky, potřeme bílkem, posypeme drobenkou a poskládáme do střední a mělké pánve Remosky. První pečeme bez předehřátí, aby zvolna kynuly. Druhá část zatím zkyne, takže je možno pánev přiklopit horkým tělesem.