½ kg polohrubé mouky 1 – 2 žloutky
3 dkg droždí ½ lžičky soli
8 dkg cukru asi ¼ l mléka
5 – 8 dkg tuku 5 dkg tuku na pomaštění
Do osolené mouky přidáme kvásek z droždí, tekutý vychladlý tuk, cukr, žloutek a ostatní mléko. Vypracujeme vláčné těsto, dáme je kynout a pak děláme buchty. Máme-li raději více kůrek, pečeme je v hluboké i střední pánvi Remosky s vložkou uprostřed. První pánev přiklopíme nepředehřátým tělesem a pečeme ½ hodiny. Buchty či koláče v druhé pánvi necháme zatím na teple kynout. Přiklopíme je pak horkým tělesem a pečeme pouze 20 minut. Při pečení koláčů vložíme pod těsto kruhy z papíru, okraje přehneme ke středu a pomocí nich koláč snadno vyjmeme.