8 půlek žemlí másla podle potřeby
2 lžíce strouhaného sýra
Náplň:
1 šálek vařeného nebo dušeného bílého masa nebo vařený vepřový jazyk
2 menší žampiony 1 lžička mouky
½ dl červeného vína 1 lžička másla
petrželová nať sůl
Příprava náplně: Na másle podusíme jemně nakrájené žampiony, přidáme petrželovou nať a osolíme. Podlijeme vínem, zahustíme kouskem másla smíchaného s moukou a necháme podusit. Nakonec promícháme s jemně nasekaným masem.
Půlky žemlí vydlabeme, potřeme vně i uvnitř máslem a v předehřáté střední pánvi Remosky opečeme. Naplníme vychladlou náplní, posypeme sýrem a v Remosce zapečeme, až sýr roztaje. Podáváme horké. (Naplněné žemle můžeme opékat na příručním stolku v pokoji.)