1 lžíce strouhaného tvrdého chleba nebo strouhané housky
3 vejce 7 dkg cukru
z ½ citronu šťáva a kůra 4 dkg jader burských oříšků
na špičku nože skořice 2 dkg vlašských jader
1 lžička jemné krupice
Poleva:
1 tabulka čokolády 1 lžíce punče
1 lžíce horké vody 3 plné lžíce moučkového cukru
Třeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme citron, skořici, z bílků sníh a ořechy smíchané se strouhaným chlebem a krupicí. Mícháme jen lehce. Pečeme jako předchozí dort. Studený upečený dort nebo věnec rozkrojíme, navlhčíme 3 lžícemi malinového sirupu a polijeme čokoládovou polevou: Čokoládu s vodou nahřejeme v páře a utřeme s cukrem a punčem.