30 dkg hladké mouky 1 vejce
5 dkg másla 1 lžíce mléka
5 dkg cukru 1 dkg amonia
Na krém:
½ l mléka 10 dkg cukru
15 dkg hrubé mouky 15 dkg másla
10 dkg cukru 1 žloutek
1 žloutek
Poleva:
1 bílek 10 dkg cukru moučkového
Do mouky přidáme cukr, rozdrobíme máslo a přidáme rozdrcené amonium rozpuštěné v mléce a žloutek. Těsto necháme přes noc v chladnu. Pak vyválíme pláty asi 6 cm silné, skrojíme je podle dna pánve Remosky a vykrojíme střed podle kuželovité vložky. Upečeme je postupně. Vychladlé potřeme polovinu krémem a druhou polovinu polevou. Když poleva uschla, je nakrájíme na dílky a přeneseme na pláty s krémem a pokrojíme, jakmile krém ztuhne.
Příprava krému: Mléko, cukr, mouku a žloutek svaříme a vychladíme. Utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutek, vanilku a po částech přimícháme vychladlý krém.